HEALTHY HAIR WITH PRO FIBER – Mademoiselle Aïa

HEALTHY HAIR WITH PRO FIBER

Posted on

Преди няколко седмици заедно с Polina Sofia се подложихме на терапия за коса от L’oreal Pro Fiber в новооткритият салон на Валентин Цветков HairSpot.

thumbnail_image-28-12-16-18-10

Както знаете студеното време и сухият въздух през зимата оказват своето влияние върху косата. Косъмът се изсушава и се накъсва по-лесно, става суха и без блясък. За това и тази зима реших да се подложа на възстановяваща процедура с L’Oreal Professionnel Pro Fiber  за фина и изтощена коса, каквато е моята.

Процедурата в салона се състои от няколко лесни и приятни стъпки:

thumbnail_image-28-12-16-17-36thumbnail_image-28-12-16-17-36-1

  • Стъпка 1: Започваме с отговарянето на няколко въпроса с цел диагностициране и определяна на степента на увреждане на косата. От трите серии на ProFiber най-подходяща за мен се оказа Restore. Серията е предназначена за боядисана и увредена коса в следствие на честото и третиране.

thumbnail_image-28-12-16-17-48-2thumbnail_image-28-12-16-18-34-2

  • Стъпка 2:  След диагностицирането преминаваме към измиването с възстановяващия шампоан. Още след първото измиване почувствах косата си значително по-жизнена и подхранена. А имах опасението, че може да я утежни.

thumbnail_image-28-12-16-17-55-3thumbnail_image-28-12-16-17-55-2

  • Стъпка 3: Следва нанасяне на маската от серията, която се активира със специален серум. Комбинацията възстановява косъма отвътре навън на клетъчно ниво и  при всяко следващо измиване със серията действието се активира отново.

thumbnail_image-28-12-16-17-55-4

  • Стъпка 4: За финал косата се отмива отново, нанася се емулсия, която защитава  косъма до 230°C при топлинна обработка.

След всички тези глезотийки считаме, първата процедура за приключена и преминаваме към любимата ми част – сешуара.

Резултатът е …

thumbnail_image-28-12-16-18-34-1

 … коса е изпълнена с блясък, мекота и гладкост от корена до върха.

thumbnail_image-28-12-16-18-34-3

Серията Restore y дома:

  • Нанасям възстановяващия шампоан на мокра коса и масажирам до образуване на пяна. След това изплаквам обилно с вода и повтарям процедурата за по-добър ефект (при желание и време).
  • На мен ми препоръчаха да използвам балсама от серията, защото косата ми е тежка и маската допълнително ще я утежни.
  • На всяко четвърто измиване вместо балсама или маската нанасям  една от ампулите. Масажирам до абсорбиране и оставям да подейства за 5-10 минути. След това измивам добре косата, за да избегна ефекта на сплескване.
  • Ароматът на Pro Fiber е невероятен! Kардамон, букет от божур и ирис, дървесни нотки от кедър и сандалово дърво. На мен лично ми действат пристрастяващо.

А вие пробвали ли сте продуктите на L’oreal Pro Fiber досега? И ако да, какви са впечатленията ви?

Ако имате някакви въпроси, ще се радвам да ви отговоря!

Алиска

*В партньорство с L’oreal Professionnel 

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.