10 неща които трябва да знаете, преди да си взимате малко кученце. – Mademoiselle Aïa

10 неща които трябва да знаете, преди да си взимате малко кученце.

Posted on
1. Това не е играчка и не е моментен импулс от всичките сладки видеа и снимки, които сте гледали в социалните мрежи. Съветвам ви да го помислите добре защото ще трябва да прекарате следващите 10-15 години заедно (надявам се и повече) … И ще има разбридани кашмирени пуловери, изядени обувки, пишкане по дивана и т.н. Въобще всичко, което сте чували, но сте си мислели, че майка ви преувеличава, за да ви откаже.
2. Много от вас ме посъветваха да не я взимам от зоомагазин и сега ако можех да върна времето назад бих ви послушала. Щях да си спестя много нерви, средства и стрес.
3. Силно апелирам към това да вземете кученцето от хора на които можете да имате доверие и да знаете, че е било при майка си до третия критичен месец и има трета ваксина.
4. Ще ака и пишка по-много, толкова много, че в един момент ще свикнете до толкова, че дори няма да ви прави впечетление, когато стъпите с босите си крака в нещо меко, топло и не толкова приятно.
5. Ще ви яде чантите и обувките и ще е толкова сладко, че сърце няма да ви даде да му се скарате.
thumbnail_fullsizerender-09-02-17-11-03
6. И не само чантите и обувките … кабелите, контактите, вратите, дивана, ще драска с малките си сладки нокти по стената. Т.е. Силно се надявам жилището да не е ваше или да е пред ремонт. 😀
7. Ако си мислите, че ще му сложите малка сладка каишка и ще излезете с приятелки на брънч, жестоко се лъжете. Ще ви отнеме много време и търпение докато го научите да излиза навън и разходките да траят повече от 5 мин!
8. Също, както малките деца ще иска внимание и МНОГО грижа, за това си помислете добре дали ще имате желание и време да се грижите за това малко същество, което ще разчита на вас от това да има чиста вода, до това да му бръкнете в гърлото и да извадите поредната глупост, която е налапало.
9. Ако също като мен сте гнусливи и си миете ръцете през 5 минути и винаги сте смятали хората с кучета за луди да ги целуват и ги пускат в леглата си … Само почакайте и ще видите, че и вие ще се превърнете в една от тези “откачалки” и сутрин ще се будите до космата топка в краката си. Добрата новина е, че кучетата не пишкат там, където спят.
10. Това е само малка част, която трябва да знаете преди да си вземете домашен любимец! И да ГРИЖА и ОТГОВОРНОСТ е, но също така няма нищо по-хубаво от това да се грижиш за някой, да го даряваш с цялата си любов и вечер да проверяваш дали хърка, защото така знаеш, че спи и е добре!

2 Comments

 1. Trinity says:

  Много хубав пост! Адмирации 🙂
  Мога само да добавя едно нещо, че кучето е като детето, с огромната разлика, че детето пораства и тръгва по своя път. А кучето остава винаги дете и трябва да се грижиш за него и да си отговорен. Дано повече хора го прочетата и да се замислят когато решат да вземат домашен любимец.

  Irina
  http://missimply.com/

 2. Tanq Nikolova says:

  Толкова се забавлявах с поста ти! Аз също имам малка мопска и, да, простила съм се с идеята за чиста къща, защото всичко винаги е в косми, малки стъпчици, телевизорите за опръскани със слюнка от недоволно кихане по рекламите, и какво ли още не, но това е нищожна цена за безрезервната и чиста обич и радост, които носи тази малка топла топчица и нищо не може да се сравни с това. :)))

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.