Как да бъдем успешни в Instagram – Mademoiselle Aïa

Как да бъдем успешни в Instagram

Posted on

Често получавам въпроси, за това как имам толкова много и реални последователи в Instagram и коя програма използвам, за да обработвам снимките си. Днес ще ви споделя няколко правила, които следвам, когато става дума за Instagram и успех, а в друг пост ще разкажа по-подробно как да edit – вате снимките си, като про. 😉

 • Избери си готин и лесен никнейм. Аз не съм най-добрият пример за това и често ми се налага да повтарям по няколко пъти името на Mademoiselle Aia и да го спелувам буква по буква. За това избери нещо кратко & бързо запомнящо се.
 • Направи си хубава и ясна профилна снимка. Тук е момента да се постараеш и да покажеш най-доброто от себе си.
 • Не пропускай about. Хората искат за няколко секунди да разберат, кой си, от къде си и за какво си тук. Ако искаш компаниите да се свързват с теб за професионални ангажименти попълни и графата за email.
 • Помисли си с какво ще бъдеш интересен на хората и с какво ще се отличаваш от другите. Умееш да готвиш, обичаш да пътуваш, харесваш модата, разбираш от грим …. избери кой ще бъдеш и с какво ще бъдеш полезен на последователи си.
 • Избери един филтър, с който да обработваш снимките си. Така фийда ти ще е много по пригледен, чист и красив за последователите. Често решението да последваш или да не последваш един профил се взима за секунди и тук цялостното излъчване на профила може да работи в твоя полза.

thumbnail_FullSizeRender-21-04-17-09-58-1

 • Не използвай филтрите на Instagram, те са за любителите.
 • За да бъдеш про във филтрирането на снимките, свали си VSCO. Моите фаворити сред филтрите им са C1, F2, HB1 и HB2. Често ме питате как обработвам снимките си, но истината е, че всеки път е различно и зависи от снимката, но това е друга тема на разговор и ще споделя опит в отделен пост.
 • Не си купувай fake последователи от Индия, Русия, арабските страни и т.н., рискуваш много и славата, която печелиш е мимолетна. Същото важи за like– вете и коментарите, не си мислете, че не се забелязва и хората не го виждат.
 • Не прекалявай с Hashtag – вете. Когато видя профил с 20 0000000 hashtag -a ми идва да …. излглежда отчаяно и истината е, че над 5 са повече от излишни.

thumbnail_FullSizeRender-21-04-17-10-02

 • И последно, но не на последно място БЪДИ СЕБЕ СИ. Пиши и споделяй това, което наистина ти харесва и те вълнува, а не това, което всички споделят. Това ще те отличи от останалите и ще ти даде възможност за успех. 😉

Тези съвети са базирани на времето прекарано в Instagram, не твърдя, че съм професионален Instagram -ър (въпреки, че съм в топ 50 на най-влиателните българи в Insta), просто любител с достатъчно прекарани часове в платформата.

9 Comments

 1. Kalina says:

  Нещо, което забелязах при теб е, че харесваш най-различни снимки на random хора в instagram, можеш ли да кажеш, че това е една от стратегийте за събиране на по-голям брой последователи?

  1. Alice Simeonova says:

   Привет, обикновено скролвам в инстаграм, когато съм на път за работа или имам време за убиване. Не мога да кажа дали има успех такъв тип стратегия, по-скоро потърсете някакви програми за масив follow, но аз съм против това. 🙂

 2. GrammarNazi says:

  Думата апликация на български означава пришивка към дрехата или парче плат, което е залепя с ютия върху дреха.

  Думата “приложение” е еквивалент на английската “application”.

  Един пост за “как да бъдем технологично грамотни” няма да бъде излишен.

  1. Alice Simeonova says:

   Него можете да приложите за себе си! #HapyFriday

 3. art says:

  Здравей, а самите снимки с какъв телефон са направени?

  1. Alice Simeonova says:

   Здравей, всичките снимки са правени с iphone 6 s 🙂

 4. Ifoodbyapple says:

  Много добре казано: “И последно, но не на последно място БЪДИ СЕБЕ СИ. Пиши и споделяй това, което наистина ти харесва и те вълнува, а не това, което всички споделят. Това ще те отличи от останалите и ще ти даде възможност за успех. ;)”. Но го разбират единици.

 5. Doroteya Gozusirin says:

  Благодаря ти за поста! Много харесвам блога ти! Желая ти много успехи! ?

  1. asimeonova says:

   Благодаря ❤️

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.