Thessaloniki (Mini) Travel Guide – Mademoiselle Aïa

Thessaloniki (Mini) Travel Guide

Posted on

За тези, които ме следят в Instagram не е тайна, че уикенда аз и още няколко девойки отскочихме до Солун. Подбудени от желанието ни да избягаме от лошото време и още по силното ни желание да “преслушаме” този прослувут Street Food Bazar. Не ни отне много време да тръгнем и натоварихме раничките си (някои куфар, за себе си говоря), book-нахме едно доста прилично airbnb апартаментче и след няколко часа се оказахме там.

Искаше ми се да направя travel guide за тази така популярна уикенд дестинация, но за съжаление не мога да кажа, че съм много веща в случващото се там. Все пак мога да ви препоръчам няколко местенца за добра закуска, хубаво кафе и красиви хора. А ако вие имате препоръки, то те са добре дошли защото смятам още този уикенд да повторя. 😉

Мини Travel Guide

Колко кеш да си отделим: За път и спане не повече от 50 лв, разбира се много зависи от това с каква кола сте, колко човека и какъв апартамент ще си изберете.

Къде да спим: Ние избрахме това апартаментче през airbnb и останахме много доволни. Добра локация, ново обзавеждане, чистичко … а най-хубавото е, че е обявен за 4 човека , а ние пристигнахме 5 и домакините нямаха проблем с това.

note: Само не забравяйте да си вземете шампоан и принедлежности за баня, защото в апартаментчето няма.

Къде да закусим: Тук единодушно всички гласуваме за ERGON Agora!!! Невероятен интериор, готини и стилни хора и много, ама много вкусна храна. Аз като едно добро прасенце си поръчах от всичко – поширани яйца с бекон, авокадо и чедър, палачинки с йогурт и пресни плодове (една идея по сладки за моя вкус, знаете гърците колко обичат сладичко), флет уайт и портокалов сок. Да, всичко това беше само за Ая и ми струваше околко 20 евро.

Address: P. Mela 42, Thessaloniki 546 22

Какво да видим: Не мога да ви препоръчам нещо специално, но се оставете по течението и се разходете по малките улички околко крайбрежната улица, а ако слънцето не е прекалено силно можете да си вземете капучино фредо и да си легнете на кея до чадърите. Солун е за тези, които обичат да бързат бавно.

Къде да пием кафе:TOMS Flagship, както обичам да казвам това място е Instagram friendly. Отново готини хора, хубав интериор и още по хубаво кафе. Чудя се как е възможно да сме толкова близко (София-Солун) и в същото време толкова далеч откъм страна на готини и стилни местенца.

Address: Tsimiski 22, Thessaloniki 546 24

Кафе с гледка: Ако обичате да пиете кафето си близо до звездите и да се наслаждавате на гледки от високо то мястото за вас е терасата на хотел Electra.

Address: Aristotelous 9, Thessaloniki 546 24

Join Juice Bars: За тези, които обичат да juice – ват. Препоръчвам да опитате  този с портокал, лайм и джинджър.

Какво да си купим: Как какво? Аз лично като едно foodie се запасих с прилично количество баклава от Terkenlis и узо от местните магазинчета за подарък.

Address: Tsimiski 30, Thessaloniki 546 36

Къде да вечеряме и обядваме: Много от моите приятели ми препоръчаха Kitchen Bar.

Address: Αποθήκη Β2 Α’ Προβλήτα Λιμένα, 54110, Thessaloniki

Други местенца препоръчани от последователите/приятелите на Ая в Instagram: Sugar Angel Workshop & Coffee, Navona, Shark, Les Zaseus и Boheme.

note: Не съм ги тествала, но предполагам, че са хубави. 🙂

Какво е добре да знаем: Повечето магазини са затворени в неделя и на повечето места се плаща кеш, а не с карта. Да си знаете. 😉

4 Comments

 1. lilly says:

  може ли препратка към апартамента, където сте били? благодаря

  1. asimeonova says:

   Здравей Лили, надявам се, че не ти отговарям късно и все още може да се възползваш от апартаменчето – http://abnb.me/EVmg/NbTdsVwDHE. Приятно прекарване в Солун.

 2. Христина Христова says:

  Здравей,

  Днес посетихме Ергон Агора, беше страхотно, абсолютно по твоя препоръка, напазаруваме един куп зехтин, маслини и пасти, горчица и не знам още какво, ресторанта е страхотен и на хубаво място. Планувам да си направим един Mademoiselleaia уикенд в Солун с една дума Благодаря ти, за прекрасните препоръки…💞

  1. asimeonova says:

   Хриси, много се радвам, че ви е харесало и още повече, че споделяш. ❤️ Желая ви хубав уикенд и му се насладете и за нас. ❤️

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.