Как правя снимките си за Instagram? – Mademoiselle Aïa

Как правя снимките си за Instagram?

Posted on

Ако има един въпрос, който получавам почти всеки ден, то той е как правя снимките си за Instagram (ако не ме следвате, сега е момента да го направите ;)) и каква камера използвам!

Ето и моите малки tips & tricks за добри снимки:

 • Камерата! Не използвам камера и всичките ми снимки са направени с телефон! Снимам с Iphone 6s, Iphone 7 Plus и напоследък съм луда по Huawei P10. Камерата е Leica и мисля, че не е необходимо да споменавам повече! Жестока е!
 • Чист обектив! Преди да снимам винаги проверявам дали обектива ми е чист и ако не е, го почиствам. Не е нужно да използваш специална кърпичка, тениската ти ще свърши добра работа! :Д
 • Светлина! Светлина и пак светлина! Добрата снимка иска светлина. Без светлина, колкото и да си про, колкото и добра камера да използваш, то със сигурност няма да получиш мечтания Insta кадър.
 • Кой ме снима? Мама, татко, гадже, приятелка … Избирам фотограф с който ще се чувствам добре пред камерата и няма да се притеснявам да позирам. Добре е да ми дава насоки и да ме насърчава, а ако не го прави си представям, че съм модел на Victoria’s Secret и давам всичко от себе си! :Д
 • Локацията! Преди снимки си представям мястото на което ще снимаме, с какво искам да бъда облечена, кога ще е добре да снимаме и дали ще има хора. Нещо, като мини сценарий за филм! 😉
 • Без хора и туристи! Искам снимките ми да са като картички, за това и винаги, когато снимаме вниваме да не попаднат нежелани туристи в кадър!

С туристи

И без туристи

 • Колкото повече, толкова по-добре! Правя по много снимки, ама много, и накрая избирам най-добрата. Така си гарантирам, че ще имам кадър, ще изглеждам добре и ще става за споделяне.
Колкото повече, толкова по-добре!
 • Обработката! Тук идва и най-важната и забавна част за мен – обработката на снимките! Използвам по няколко програми за обработка – Vsco (любимата ми), Afterlight и понякога Whitegram. Избирам подходящ филтър спрямо снимката, използвам brightness за светлина, contrast и saturation за цвят.

ПРЕДИ ОБРАБОТКА

И СЛЕД ОБРАБОТКА …

Това са моите малки тайни за добри Instagram снимки, надявам се, че ще са ви от ползва  и ако има още нещо, което искате да знаете можете да оставите коментар и ще се радвам да  отговоря! 🙂

 

Love,

Aliska

 

 

 

 

 • Share

1 Comments

 1. Как обработвам снимките си с VSCO? – Mademoiselle Aïa says:

  […] Ако публикацията ви е харесала можете да разгледате и Как правя снимките си за Instagram? […]

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.