Positano Travel Guide – Mademoiselle Aïa

Positano Travel Guide

Posted on

Стягайте куфарите, банските, сламената шапка, book-вайте самолетните билете и отлитайте към Позитано. 

Как да стигнем:

Най-бързо и лесно се стига с Wizz Air до Неапол. Полетите са всеки вторник и събота. Разбира се винаги има опцията да кацнете и на друго летище в Италия и да си вземете rent a car, както направихме и ние. Но не ви го препоръчвам, защото ще се счупите от път, ще дадете излишни пари за бензин, магистрала, паркинг и т.н.

От летището на Неапол можете да си вземете рейс до Соренто и оттам с лодка. Не мога да ви кажа точно колко ще ви струва, но със сигурност ще е по-евтино от таксито и много по-бързо, прохладно и приятно. Разбира се можете да си наемете rent a car, но отново не ви препоръчвам този вариант. Защото пътя до Позитано е с много тесни пътища, завой след завой, градчето е много малко и ще трябва да търсите паркинг, който струва около 20 ерво на ден.

Note: За тези, които се страхуват да дават личните си данни онлайн, когато пътуват и им се налага да плащат с карта, можете да разгледате младежките пакети на банка ДСК и да се възползвате от предложението им за виртуална карта, с която лесно резервирате самолетни билети, взимате rent a car или да заплащате престоя си в Airbnb или хотел, като средствата и данните ви ще останат максимално защитени през цялото време.

Къде да спим:

Airbnb:  Тъй като си book-нахме в последния момент, единственото свободно апартаментче в Позитано бе малко overpriced, но пък гледката, мястото и шампоаните на Etro си заслужаваха. Освен това домакинята ни бе много мила и дори ни направи домашен кекс с бадеми за добре дошли. Единственият минус бяха стълбите нагоре и надолу до центъра и пристанището, които едва не ми взеха здравето.

Hotel Le Sirenuse е мястото ако имате бюджет. Тук отсядат всички Instagram звезди и гледката е уау.

 

Закуската:

На терасата на Hotel Le Sirenuse с кроасани, пресни плодове, капучино и гледка към морето или от пекарната на милите италиански лели, които ме посрещаха всяка сутрин с “bella” и топли кроасани с лимонов крем. Толкова хрупкави и вкусни, че мога да ви говоря за тях с часове.

 

Плажуването е:

На централния плаж, който е задължителен ако искате снимка за Instagram, но ако искате да избягате от туристите и лудницата на града, можете да си запазите маса за обяд при Адолфо.  Ще дойдат да ви вземат с лодка от пристанището. Преживяването е невероятно, моцарелата им с лимонови листа е ммм, а сангрията им с праскови може да ви накара да паднете от лодката на връщане. 😉

 

Note: Задължително си направете резервация, защото може да се наложи да чакате с часове.

Какво да видим/Какво да си купим:

 

Разходете се по малките улички, вземете си сладолед, купете си лимончело за спомен, сламена шапка или сандали направени на място. Аз лично си взех лимончело и магнитче за хладилника.

Коктейлите преди вечеря:

Могат да са на плажа, като си купите от магазинчето Аперол в малки бутилчици или да опитате белинито на емблематичния Franco`s bar отново с гледка към Позитано.

Franco`s bar

 

Вечерят е в Chez Black,

Kъдето Джанфранко – собственикът на мястото, който бивш Холивудски актьор ще ви посрещне намигайки и с чаша шампанско в ръка. Отново ви препоръчвам да си направите резервация, за да не чакате, но пък компанията му е толкова приятна, че няма да съжалявате (после ще ми благодарите ;)). Храната е мама миа – домашно приготвена паста, рибни деликатеси, фокача във формата на сърце със пресни домати, босилек, зехтин и чесън (простичко, но много вкусно). А за десерт ще  избирате на място от грамадна количка, помолете ги да ви разкажат за всеки по отделно. Толкова е увлекателно, че можете да се нахраните само докато ги слушате.

 

Можете да разгледате и Positano Photo Diary, както и Florence Travel Guide.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.