Short Hair Don’t Care – Mademoiselle Aïa

Short Hair Don’t Care

Posted on

Пускам я, подхранвам я, мажа я с хининова вода и си се представям с дълга руса коса. И после boom, решавам, че искам нещо късо, палаво и подмладяващо. :Д

И така до следващото й пускане.

През последните две години всяко лято правя една и съща глупост, решавам, че искам да си потъмня косата. И го правя. Тъмни корени, светли краища и така, докато не ми омръзне и искам отново да съм руса. А сами можете да се досетите какъв стрес е за косата, макар и никога да не съм си позволявала да я изрусявам. Боядисвам се от 16 годишна, правя го сама и мога да кажа, че за такова дългогодишно третиране, косата ми е в добро състояние. Но винаги ми се иска да е по бляскава, по здрава и еластична.

Преди около месец L’oreal ме поканиха в академията си, където ми направиха диагностика на косата. Много е лесно, можете да си я направите и сами в къщи, като хванете кичур коса между палеца и показалеца и ги плъзнете по дължината му. Ако разликата между корените и краищата е голяма е добре да предприемете мерки и да се консултирате с професионалист, както направих и аз.

След диагностиката ме посъветваха да използвам  Vitamin Color от серията Série expert. Това е първата професионална серия за защита на цвета на боядисаната коса. Освен това е обогатена с UV филтри, което е изключително важно за мен, като се има предвид колко често се излагам на слънце.

Няма да ви уча как да миете косата си, но това, което аз правя е:

 • Измивам я два пъти с шампоан, защото преди винаги имах чувството, че  е тежка и мазна, дори след измиване. Отдавах го на продуктите, които използвам, но се оказа, че не съм миела косата си правилно.
 • След това нанасям балсам. Струва ми се, че за моята гъста коса маската ще е прекалено тежка, но ако усетя, че съм прекалила с машите и буклите правя и веднъж седмично и маска.
 • И за финал впръсквам много функционален спрей 10 в 1. Звучи уау, нали? И не само звучи, но и върши чудеса. Защитава блясъка на русите ми коси. Придава им сияйност. Придава усещане за мекота, изглажда косъма и се бори с фриз ефекта (нещо, което е задължително за мен, защото съм с чуплива коса), и най-важното или поне за мен – улеснява разресването й.

И тъй като обичам да разнообразявам, освен Vitamin Color използвам и Liss Unlimited пак от същата серия. Почиства добре косата и скалпа и има анти-фриз ефект. Освен, че ми помага с щръкналите коси, ми позволява и да не мия косата си всеки ден.

А вие използвали ли сте продуктите  от Serie Expert? Ще се радвам да споделите мнение! :)))

*В партньорство с  L’oreal.

7 Comments

 1. Елица says:

  А коя е боята за коса която използваш ? Получава ти се много хубаво русо 🙂

  1. asimeonova says:

   Ели, подготвям блог пост по темата, а веднага щом се прибера ще ти снимам и боята, която използвам. :))

   1. Елица says:

    Благодаря ти много Алиска ! Следя те ,така че няма начин да пропусна нов твой пост. Ти си страхотна млада дама .

 2. Anna says:

  Алис, можете ли да споделите марката на качествена хининова вода? Благодаря!

 3. Aleksandrina says:

  Здравейте ,ще Ви бъда благодарна ако споделите каква боя използвате за да стане толкова светла косата , след като споменахте ,че никога не е обезцветявана!Моля да споделите,дали използвате някакви масла и цялостна грижа за косата!Благодаря!

  1. asimeonova says:

   Здравей Александрина, подготвям публикация по темата и тази седмица ще споделя всичко, което правя за косата си. Щом се прибера ще ти снимам боята, която използвам. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.