5 неща, които поискахте да знаете за русата ми коса – Mademoiselle Aïa

5 неща, които поискахте да знаете за русата ми коса

Posted on

 

Обещах да споделя как се грижа за русата си коса, каква боя за коса използвам, как и сама ли се боядисвам и коя е козметиката, която ми помага да я поддържам здрава, бляскава и жива.

1.Каква боя за коса използвам? 

Винаги избирам цветове в които присъства десетка – 10/10, 10/21 на Loreal Casting и въобще всички цветове, които стоят перлено, златно или пясъчно русо. Не харесвам косата ми да е сребърно руса и въобще всички оттенъци на сивото. Струва ми се, че ме състарява и спомага на всички несъвършенства да изпъкнат, а освен това ми изглежда неестествено.

В отговор на ЕлицаАлександрина и Еми:   „Коя е боята за коса която използваш ? Получава ти се много хубаво русо ?“, „Здравейте ,ще Ви бъда благодарна ако споделите каква боя използвате за да стане толкова светла косата , след като споменахте ,че никога не е обезцветявана! Моля да споделите, дали използвате някакви масла и цялостна грижа за косата! Благодаря!“ и „Здравей Ая, цвета на косата ти е страхотен! Би ли ми казала с каква боя го постигаш? Благодаря ти!“

2. Колко често се боядисвам?

Старая се да се боядисвам на всеки две седмици, но ако трябва да съм напълно честна забравям или най-често нямам време, за това го правя веднъж на месец.

В отговор на Мими и Даниела „Може ли да ми кажеш колко често се боядисваш, за да поддържаш русата си коса в този перфектен вид?“ и „Привет Ая, обожавам русата ти коса и бих искала да знам колко често я боядисваш, за да изглежда толкова естествено?“

3. Боядисвам косата си сама от 16 годишна! 

Да може би това е нещото, което ви изненадва най-много, но предпочитам да боядисвам косата си сама. Всеки път щом съм се доверила на професионалист (с малки изключения) съм съжалила. Всички са на мнение, че знаят по-добре от мен кой цвят е най-добър за косата ми и обикновено си тръгвам плачеща със сива, пепелява, оранжева, изгоряла, но не и коса, каквато аз искам.

В отговор на Itsalizela: „Боядисваш си косата сама wow. И аз така, но почти винаги ставам на петна. ;(“

4. Как се боядисвам?

Много е лесно или поне за мен! Това, което правя аз е да:

  • Преди да започна обличам стара тениска, за да не се изцапам, проверявам дали имам необходимото количество боя(моята коса е много гъста и обикновено се налага да използвам боя и половина), подготвям си четка, купичка, ръкавици и гребен. А понякога и пълня допълнително вода, за да съм сигурна, че ако спрат водата ще има с какво да се измия.
  • Намокрям косата без да я измивам и подсушавам добре водата. При някои бои не е необходимо, за това прочетете на опаковката преди да започнете с боядисването.
  •  Това, което правя винаги е да разделя косата си визуално на три части – две отпред и една отзад. Започвам с предната част, като нанасям боята, като разделям кичур по кичур косата с помощта на гребен и мажа с четка за боядисване.
  • Когато нанеса цялата боя с помощта на ръкавиците – втривам остатъка от боята в корените с леки и плавни кръгови движения . Така съм сигурна, че не е останало място, което да съм пропуснала.
  • Връзвам я високо на кокче и изчаквам 30 минути преди да я измия.

В отговор на Хриси и Ани„Не те ли е страх да се боядисваш сама и как, и колко често го правиш“ и „Моля те направи блог пост, за това как се боядисваш сама и коя е боята“. която използваш“.

5. Кои са продуктите, които използвам, за да я поддържам здрава и красива?

Ако трябва да съм напълно честна винаги съм се отнасяла с пренебрежение към продуктите за коса, които защитават цвета на боядисаната коса. Винаги съм предпочитала сериите за изтощена коса, обем, мазни корени и сухи краища и т.н., докато експертите на L’oreal Professionnel не ме посъветваха да пробвам   Vitamin Color от серията Série expert. Още след първите няколко измивания се наслаждавам на красива и жизнена боядисана коса, траен цвят и неустоим блясък..  А продуктите от серията можете да намерите във всички фризьорски салони, които работят с L’Oreal Professionnel.

В отговор на Еми и Изабел М.: Моля да споделите,дали използвате някакви масла и цялостна грижа за косата!Благодаря!“ и „Искам да попитам от къде мога да си закупя продуктите на L’oreal Professionnel ?“.

Ако имате още въпроси можете да ми пишете тук, като коментар или във Facebook или Instagram.

Локация: NYC

Снимка: Veselina Tsankova

В партньорство с: L’Oreal Professionnel

 

 

1 Comments

  1. Елица says:

    Благодаря ти за блога . Явно е било интересно за доста хора. Аз също много харесвам пясъчно русо , но винаги краищата ми стоят някак сухи. Ще потърся продуктите на Лореал. Успехи.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.