Любимите ми стилизиращи продукти за коса – Mademoiselle Aïa

Любимите ми стилизиращи продукти за коса

Posted on

Есента и зимата е времето, когато се налага да полагам повече грижи за косата ми. Не мога да изляза с мокра коса и почти ежедневно ми се налага да я мия (напоследък се омазнява много бързо и ако имате някакви трикове, моля пишете ми). Суша, изправям, къдря и както можете да се досетите, това носи и своите последствия. Изтощени краища, липса на блясък и обем. Въобще, щом стане време за баня и ми се плаче. :Д Но любимата ми част са стилизиращите продукти и днес съм ви подготвила топ 5 на моите любимци, които правят сушенето по-лесно и приятно:

Термозащитен мус за обем от Macadamia

Започвам с термозащитен мус за обем от Macadamia. Слагам на око и започвам от корените към краищата на косата. Повдига, придава блясък и омекотява, без да утежнява. Имам много гъста и тежка коса и когато продуктът е прекалено „силен“ косата ми се сплесква и чувството е все едно не съм я измила.

Серум за цъфтящи краища с конопено семе и арганово масло на Marrakesh

След това нанасям серум за цъфтящи краища с конопено семе и арганово масло на Marrakesh. Напоследък краищата ми са много сухи и разресването е почти невъзможно без този серум/крем. Толкова хубаво ухае, че го нанасям по няколко пъти. :Д

Хидратиращо олио с шипка O’right.

Ако косата ми е много изтощена и се разресва трудно слагам и няколко капки хидратиращо олио с шипка O’right. Това олио е, като храна за косата ми. Прави я по мека, еластична и предотвратява накъсването при разресване. Това, което не ми харесва е, че тази опакова изисква голямо усилие, за да достигна до олиото.

Четка за коса Dessata.

Единствената четка, която е способна да разреши изтощената ми коса е Dessata или всички четки от този тип. Не знам защо ги няма във фризьорските салони и пада едно голямо скубане, вайкане и охкане колко трудна била косата ми.

Еко лак за коса без аерозол.

В дните, които съм решила, че искам да накъдря косата си и искам да задържа буклите повече от един час впръсквам в къдриците еко лак без аерозол. Това, което най-много ми харесва е, че не прави косата на клечки и се отмива лесно.

*Продуктите са ми изпратени за тест и отзив от Златна Рибка. Мнението, както винаги, е лично мое.

5 Comments

 1. Ина says:

  Косата се омазнява по-малко, ако я свикнеш, т.е. миеш я по-рядко. Транзитният период е гаден, но с търпение и много сух шампоан се преживява!
  Зелената серия на Елсев (с глина) доста помага – маската преди миене и шампоанът са супер. Имам чувството, че механично повдига косата от корена и така не докосва скалпа толкова много, съответно не се омазнява.

  1. asimeonova says:

   И аз имам спомен, че ако издържа една седмица нещата ще се нормализират. Тествах го този Елсев и нещо не ми хареса, но ще опитам с немиенето :Д

 2. Веси says:

  Моят фаворит е сухия шампоан на Клоран (Klorane)с овес. Спасява положението с мазните корени и е един т най-добрите които съм ползвала. Косата ми преживява още ден без да я мия, а понякога и два, а освен това има и лек обем.

  1. asimeonova says:

   Ще го тествам 🙂 Благодаря

 3. Мартина says:

  Моят съвет е масла ,масла и пак масла.Когато ходиш на почивка в някоя по екзотипна дестинация задължително си взимай или ако не затопляш кокосово масло слагаш малко в краищата ,затопляш с хавшия главата и след това влизаш да се къпеш.Ефектът е гарантиран ;))))

Leave a comment

Your email address will not be published.