С каква камера снимам? – Mademoiselle Aïa

С каква камера снимам?

Posted on

Вчера Стефи от eatlovemakeup.com ми писа, за да ме попита, дали съм доволна от камерата, която използвам за влогване. Реших, че би било интересно и полезно да направя публикация, и да споделя мнението си и тук. Както знаете в ежедневието си разчитам на iPhone 6s и Huawei P10 и ги обожавам, но когато става дума за влогване използвам Canon PowerShot g7x. Търсех камера, която да бъде удобна за път, да се побира в дамската ми чанта и да не тежи на ръката ми, когато се самоснимам. Да не забравя да спомена и цената, не ми се искаше да давам много пари, като за първа камера, но пък ми се искаше да бъде достатъчно добра. Така един ден, докато гледах видеата на Negin Mirsalehi ми направи впечатление, че тя използва Canon и си направих труда да прочета всичките 158 коментара, докато открия коя е камерата, която използва тя. Знам, че не е достатъчно добро основание, но понякога, когато видя някои от любимите ми блогъри или влогъри да използват нещо искам да го имам. :Д Така и се сдобих с перфектната камера за влогване. Отдолу ще откриете малко повече информация за нея и ще се радвам ако някой от вас, който е по вещ във фотографията, да остави мнение или съвет, като коментар! <3

Защо нея? Нямам познанията на професионален фотограф, но ми хареса, че е малка и компактна. Когато си на път или събитие, най-малко искаш огромна камера, която да ти тежи или да се притесняваш къде ще я сложиш. Освен това снима повече от перфектно, изпраща снимките чрез wifi и е на достъпна цена.

Каква е цената и? Потърсих онлайн и най-ниската цена, която намерих е 1,109.54лв. , но предполагам, че ако се разтърсите можете да я намерите и за по-малко.

Кои са настройките, които използвам? Не знам дали трябва да си признавам, но аз снимам само на auto и видео режим :D. Смятам, че ако и вие, като мен нямате много опит в снимането с фотоапарат, то тези две функции за начало ще ви вършат добра работа.

Кои са другите инфлуенсъри, блогъри и влогъри, които я използват? Negin Mirsalehi – Instagram богиня, и ако не сте гледали влоговете и, то ви съветвам да го направите. Валери Йорданова, аз и още много други!

Добра ли е за първа камера? Всяка камера е добра за първа камера. Не е нужно да давате хиляди левове, за да започнете да снимате. Чувала съм много момичета да казват, че не могат да снимат, защото нямат средствата за професионална камера. С добро желание и мотивация можете да постигнете всичко!

За кой е камерата: Камерата е за всички, които искат да правят красиви любителски снимки , настоящи/бъдещи блогъри, Instagram звезди или youtube-ри. :Д Шегувам се, камерата е за всеки, който иска да прави красиви/любителски снимки или видеа, независимо с каква цел ще ги използва.

 

 

Снимки направени с Canon PowerShot g7x:

Видео, което съм заснела с камерата:

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.