Къде да закусим в София? – Mademoiselle Aïa

Къде да закусим в София?

Posted on

Всеки уикенд започва едно чудене къде да закусим събота сутрин, за това днес ви споделям 4 от любимите ми места за закуска в София:

Фабрика дъга – мекички, флет уайт и сок от грейпфрут. Не съм сигурна колко са съвместими, но пък на мен си ми харесва. Често можете да ме видите в тази на Сан Стефано, но откровено ми липсват по healthy options и това, че не си сменят менюто малко ме дразни.

note: Идете по-рано, за да сте сигурни, че ще успеете да си намерите място за сядане.

адрес: ул. Шейново 13 Б

Хлебар – често изпускам закуската там, но хващам обедното меню, но то е също толкова вкусно, колкото и това на баба.

note: Ако времето е хубаво, седнете отвън. 😉

адрес: ул. Оборище 16

Млекарница Добрев – кроасаните с Нутела, сандвичите и киселото мляко с малини са must! Понякога имам съмнение, колко високо е качеството на продуктите,които използват, но пък нещата са им вкусни.

адрес: ул. Оборище 21 А

Percolate е друго място, което заслужава visit. Домашно приготвени cookies, лимонов кейк и американски палачинки. Минете и поздравете Илонка и Тез от мен.

адрес: ул. Асен Златаров 19

*2 от снимките не са мои, но ако цъкнете на тях ще видите профилите на собствениците им в Instagram. <3

2 Comments

  1. Бригита says:

    Относно “Фабрика Дъга” съм напълно съгласна. Опциите им за здравословно хапване са почти нула и наистина това със смяната на менюто е чудесна идея.Иначе кафето им е страхотно! Не съм ходила в “Percolate”,но определено ще намира скоро, за да го пробвам и него.
    Супер пост!

  2. Simona says:

    Първо, много полезен пост, с изключително приятни местенца и второ, много благодаря за включването на снимката ми в блога ти и затова че даваш кредит на хората, където е необходимо! ❤

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.