Как да бъдем продуктивни, когато не работим в офис. – Mademoiselle Aïa

Как да бъдем продуктивни, когато не работим в офис.

Posted on

2

1.Избери си спокойно място, където ще се чувстваш комфортно. Важно е да можеш да се фокусираш и да се чувстваш мотивиран за работа. За някои това е домът, но определено не и за мен. Намирам си хиляди причини да се разсейвам и да не върша работа.

Подходящи кафета за работа в София:

Starbucks, Costa, Плюс Това, Drekka и Фабрика Дъга на Сан Стефано.

2. Направи си план. Всяка сутрин си пиша задачите, които имам да свърша за деня и ги разделям на лични и професионални. Харесва ми да се движа по план и да слагам тикче на тези, които съм свършила. Аз съм old school и разчитам на planner, но отскоро използвам и Тrello и много се кефя, когато премествам свършените задачи в done.

3. Определи си часове за работа. Заложи си по колко часа на ден ще работиш, кога ще имаш обедна почивка, колко време ще е тя, и кога и къде ще бъдат срещите ти. Това, че си нямаш офис не ти пречи да организираш работните си срещи в удобно за теб място и да не се налага да търчиш из града, като луд, и да губиш време в път.

4. Поддържай работното си място чисто и подредено. Не е необходимо да се зариваш със салфетки, чаши и трохи от мъфини.

5. Избери правилната напитка и не прекалявай с кафетo, защото това може да те направи нервен и непродуктивен.

6. Правилната музика. Често ми се случва да слушам музика, която ме вкарва в  настроение за ваканция, и тогава става лошо. :Д

7.Изключи всичко, което те разсейва. Телефон, Facebook, Instagram … ти знаеш.

8. Правилните gadgets:

Компютър.Преди няколко седмици успях да залея компютъра си с кафе и не беше никак приятно – чувствах се, като с вързани ръце. Благодаря на всички, които ме посъветваха кой компютър да избера и най-вече на Acer, които ми се притекоха на помощ, и ми предоставиха най-якия лаптоп ever – Swift 5. Много стилен, лек и удобен – перфектен за блогване. Все още не съм го тествала дали може да edit-ва видеа, но определено е всичко, което искам от един преносим компютър.

Слушалки за музика или тапи за уши – когато работиш навън неволно или волно ти се случва да бъдеш част от много чужди разговори. Понякога може да бъде доста интересно, друг път не толкова и в тези случаи е добре да разполагаш със слушалки за музика или тапи за уши, за да останеш концентриран.

Удобна чанта в която да носиш всичко, което ти е необходимо – зарядни, телефон, мишка и въобще всичко, което ще ти е от помощ да вършиш работа.

Локация: Atelier September, Copenhagen 

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.