Моряшка шапка и чанта с история – Mademoiselle Aïa

Моряшка шапка и чанта с история

Posted on

Купих си тази шапка с идеята да я нося на морето, но после си казах, че би била перфектното допълнение и към тоалетите ми за Копенхаген. Както и преди съм ви казвала – всеки път щом си купя нещо ново си представям как и къде ще го нося. Съобразявам се с мястото на което отивам, културата, хората там и разбира се метеорологичните условия.

За Копенхаген исках да съм шик, но същевременно удобно и топло облечена. Съответно имах нужда от връхна дреха – шлифер, който се оказа униформата на датското момиче, шапка, за да предпазя косата си от вятър и удобни обувки, с които да се придвижвам с лекота пеша или на колело.

Чанта е Louis Vuitton, модел Speedy и обикновенно я използвам за път, защото е по-големият размер (има я и в по-малки) и е много удобна. Моделът е представен за първи път през 1930 г., но се превръща в истинска сензация едва 30 години след това, когато става запазена марка на Одри Хепбърн. Интересно е да се знае, че актрисата толкова харесва този модел, че дори си поръчва специален по-малък размер – Speedy 25.

Мястото е The Union Kitchen и е едно от най-популярните места за кафе, авокадо тост и french fries. Ще останете приятно изненадани от картинката върху кафето ви, шик хората и не толкова приятно от нивото на обслужване.

Облечена съм:

Шлифер, тениска, обувки и шапка Zara

Дънки Mango 

Чанта Louis Vuitton 

Слънчеви очила Ray-Ban 

 

note: Копенхаген е на няколко часа разстояние с Wizz Air и  полетите са евтини и удобни. Тръгва се събота и връщането е във вторник. 3-4 дни са напълно достатъчни, за да разгледаме и да се потопим в атмосферата на града.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.