Моето впечатление от VelaShape III – Mademoiselle Aïa

Моето впечатление от VelaShape III

Posted on

Преди няколко седмици по покана на Body Aesthetics започнах курс от 3 процедури VelaShape III. Досега не си бях правила подобен тип процедури и винаги съм била скeптично настроена.

Този път обаче, взех бързо решение да опитам нещо ново и различно за мен. Цяла зима си похапвах от всичко, което искам и бях оставила тренировките за едно неизвестно време в бъдещето. Краката ми не бяха такива, каквито съм свикнала да бъдат. Чувствах липса на еластичност, повече мастни натрупвания в областта на ханша и въобще спешна нужда от промяна преди морето и сватбата, на която бях поканена.

Освен всичко това, създателките на Body Aesthetics ми се сториха мой тип момичета – открити, мили и хора, които разбират от работата си.

Разбрахме се да стартирам с три процедури – 2 VelaShape III и една CoolTech, но в последствие се оказа, че CoolTech не е подходяща за мен и преценихме, че три процедури от Vela ще бъдат най-ефективни за моето тяло.

*CoolTech – дава най-добри резултати, когато се прилага на хора с по-голямо количество мазнини.

Започваме с мерене на килограмите и взимане на прецизни мерки. Ще работим върху цели крака и по-специално зоната около ханша. Казвам работим, защото аз съм голям control freak и винаги искам да контролирам какво се случва и да съм на 100 % сигурна, че това е правилното “лечение за мен”. Освен това е много важно да не разчитаме само на процедурите, а да им помогнем с правилен хранителен режим и прием на вода.

Процедурите сами по себе си не са най-приятното нещо, но не са и чак толкова непоносими. Неприятната част е, че уредът загрява до висока температура и в продължение на един час трябва да стоиш в една поза. Резултатите са видими още след първата процедура. Кожата изглежда изгладена и стегната. Относно това колко сантиметра съм свалила, все още не мога да кажа с точност, защото в петък ми предстои и третата процедура, но обещавам да споделя след това.

Много от вас писаха да попитат, защо го правя, когато съм толкова слаба, но вярвам, че всеки знае най-добре това, от което тялото му има нужда и как се чувства в кожата си.

Също така много от вас искаха да знаят какви видими резултати виждам, болезнена ли е процедурата и дали е подходяща за всеки. Реших, че е по-добре д-р Валентина Трачева, като професионалист да отговори на всичките ни въпроси и помолих за специален промо код  AlisCode* с – 10% отстъпка от първата процедура за всички вас, които имате интерес и нужда от подобен тип процедура.

* AlisCode – Може да се използва при онлайн записване или на място, и е с отстъпка 10% от всички процедури, които предлагат. Валиден е до 31 август. 

Въпроси и отговори

След Колко процедури ще забележа промяна след VelaShape III?

Промяна в кожата има още след първата процедура с VelaShape III, дори веднага по време на процедурата се усеща. Ако се прави зона бедра, ние винаги казваме на клиентите да сравнят кожата на третирания и на нетретирания крак, реакцията всеки път е “Уаааау!”. Кожата е осезаемо по-плътна и по-стегната.
Видимо заглаждане се забелязва около 10-14 дни след една процедура, като това зависи и от степента на целулита, мастните натрупвания, типа кожа, възрастта и пола на клиента и т.н. За видими и продължителни резултати се препоръчва курс от 3 процедури, които се правят през 2 седмици. Резултатите продължават да се развиват в следващите 10 седмици след процедурата. Преди всяка процедура правим консултация с нашите терапевти, които според индивидуалните особености на всеки, препоръчват съответния брой процедури.

Мария, 29, Варна

Безопасна ли е VelaShape III?

Процедурите с VelaShape III са безопасни за здрави хора. След процедура с VelaShape III се дренират мастните клетки от излишните задържани вещества. Тези отпадни продукти попадат в лимфната система и се извеждат от организма благодарение на нея. С тялото ни се случват същите процеси на отделяне и изхвърляне на отпадни вещества, както при отслабване, но с по-висока скорост. След процедура препоръчваме да се пие повече вода, за да се помогне на метаболизма и изхвърлянето на отпадните вещества.

 

Нани, София

Болезнени ли са процедурите с VelaShape III?

Не, не са болезнени. Наподобяват масаж със загряване. Нямат общо с антицелулитните масажи, които ако не се изпълняват правилно, могат да са доста болезнени и неприятни. На някои дами им е много топло по време на процедури, но това може да се регулира от терапевта и да се избегне дискомфорта.

Алекс, София

Има ли хора, за които процедурите не са препоръчителни?

Преди всяка процедура правим консултация с всеки клиент. Едни от противопоказанията на процедурата са разширени вени в зоната на третиране, пъпна херния ако се прави на корем, тежки бъбречни и чернодробни заболявания, тежки сърдечни заболявания. Нашите терапевти са медицински лица и разговарят с всеки клиент за противопоказанията на процедурата, ако има някакви притеснения.

Какво представлява Vela Shape?

VelaShape III е апарат, който използва патентована Elos технология, която съчетава двуполюсна радиочестота, инфраред светлина, вакуум и масаж с ролки, благодарение на които загрява тъканите до 40-45 градуса в дълбочина до 15 мм. По този начин засилва кръвообращението в третираната зона, а това ускорява клетъчния метаболизъм, стимулира се образуването на колаген, а мастните клетки се освобождават от натрупаните излишни вещества. Това води до осезаемо стягане на кожата, заглаждане и намаляване на обиколките още след първата процедура.

С процедурите с VelaShape III се постигат бързи и трайни резултати за намаляване и премахване на целулита, задържането на вода, стягане и прибиране на кожата след отслабване. Това е трето поколение апарат VelaShape, извършени са милиони процедури по света, проведени са десетки клинични проучвания, за да усъвършенстват параметрите му до това, което са днес.

Ани

Мога ли да отслабна с Vela Shape III и трайни ли ще са резултатите?

Благодарение на механизма си на действие, VelaShape III дренира мастните клетки, с което намалява техния обем, а в резултат намаляват и обиколките на третираната зона, като едновременно с това се стяга кожата, заради образували се колаген. Резултатите са трайни именно заради синтеза на колаген. Естествено, за да се задържат по-дълго свалените сантиметри, трябва да се спазват здравословен режим на хранене и да се приема достатъчно вода, защото драстично напълняване ще доведе до загуба на голяма част от резултатите.

Когато има повече мастни натрупвания, ние препоръчваме съчетаването на VelaShape III с криолиполиза с CoolTech – това е т.нар. неинвазивна липосукция – процедура, при която благодарение на много ниска температура унищожаваме локални мастни натрупвания. Разлика с VelaShape III е, че в случая мазните се унищожават завинаги в тази област. С една процедура се засягат около 30% от мазнините, които обхваща накрайника. Ако в последствие има напълняваме, в тази зона не се струпват нови мастни клетки. Може да се увеличи обема на тези, които са останали, но не и да се стигне до първоначалното състояние на зоната. Преди всяка процедура правим консултация и предлагаме правилните терапии за постигане на желаните резултати.

Необходимо ли е да имам 18, за да се подложа на процедурите?

Няма ограничение във възрастта за провеждане на процедурите, но при лица под 18 години преди първата процедура правим задължително консултация и информирано съгласие с родител.

Кои са зоните на тялото, които могат да се третират с VelaShape III?

С VelaShape III могат да се третират бедра (обхваща целите бедра под седалището до над коленете), седалище, прасци, колене, паласки, корем, гръбни перки, ръце (горна част), както и двойна брадичка.

Позволено ли е за жени, които кърмят?

Тъй като бременните и кърмещите жени са групи, върху които не са правени клинични изследвания заради специфичните състояния, процедурите не се препоръчват и не се изпълняват при тях.

* Процедурите ми са предоставени от Body Aesthetics и публикацията не е спонсорирана.

 

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.