Какво е добре да знаем, когато пътуваме с Wizz Air – Mademoiselle Aïa

Какво е добре да знаем, когато пътуваме с Wizz Air

Posted on

Предполагам, че за някои от вас може и да са известни, но за тези, които не са пътували толкова често споделям някои неща, които е добре да знаем преди да преминем към резервация на самолетен билет с Wizz Air.

 • Преди да си купите самолетен билет ви съветвам добре да разгледате условията на авиокопмпанията и да бъдете на 100 % сигурни с датата и дестинацията на която сте се спряли. Веднъж платили е трудно и почти невъзможно да направите промяна, а ако тя е възможна ще ви струва почти толкова, колкото да си купите нов билет.
 • Абонирайте се да получавате бюлетин, така ще сте сред първите, които научават за новости от авиокомпанията, и ще имате възможността да се възползвате от различни промоции и намаления.
 • Офертите с най-евтините полети до дадена дестинация са винаги на първата страница на wizzair.com, just saying. 😉

 • Свалете си мобилното приложение. По всяко време ще можете да си купувате самолетни билети, да се чекирате или пък да свалите бордните си карти на телефона.
 • Само деца над 14 год. могат да пътуват без придружител. Аз като една истинска блондинка купих самолетен билет на сестрата на Стели (без да прочета условията) и се наложи в последния момент да купим още един билет, за да има придружител и да не изпусне лятното си училище в Англия  …
 • Четете внимателно преди да направите плащане, за да не изпаднете в подобна ситуация и вие. Цялата важна информация относно разрешен багаж, плащания, чекиране, качване на борда и т.н. е налична на сайта на авиокомпанията.
 • Съветвам ви ако пътувате често да се възползвате от Wizz Discount Club. Годишната такса за стандарното членство е €29,99 и получавате отстъпка за самолетните билети + отстъпка за кабинен и чекиран багаж.
 •  Flexible travel partner ти дава възможност да резервираш билети за до 10 човека, без да посочваш имената им (само своето), за да може да резервираш желаните от теб билети при изгодни цени и след като решиш с кой искаш да пътуваш.
 • Добре е да знаете, че ако не сте си заявили Wizz Priority, авиокомпанията не гарантира, че ще можете да вземете ръчния си багаж с вас в салона, а ще трябва да го пуснете. Разбира се това няма да ви струва пари, но ако и вие, като мен искате нещата ви да пътуват с вас, ви препоръчвам да си доплатите за Wizz Priority.
 • Размерът на безплатния ръчен багаж е 55 х 40 х 23 см (до 10 кг), което е предостатъчно за един дълъг уикенд. Разбира се в чантата на гаджето ви винаги има свободно място за още едни обувки. 😉
 • Не забравяйте преди полет да разпечатате бордната си карта или пък да си я свалите на мобилно устройство. Чекирането е валидно до 3 часа преди полета, но все пак не го правете в последната минута. 😉

 

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.