Детоксикираща грижа за коса – Mademoiselle Aïa

Детоксикираща грижа за коса

Posted on

Винаги се радвам, когато ми пишете и ми давате насока, за това какво искате да видите тук. Помолихте ме да споделя грижа за коса, но този път да бъде бюджетна и наистина добра. Преди да споделя продуктите, които използвам, трябва да кажа, че когато говорим за коса или каквато и да е било друга грижа, всичко е строго индивидуално, и разбира се вие трябва да я съобразите с вашите нужди. Това, което аз изисквам от едни продукти  е подхранване и хидратация, без това да утежнява излишно косата ми.

Днес ще ви представя продуктите на Orzene Beer и серията им Pure Detox – Purifying Action + Strength:

  •  Pure Detox Шампоан за всеки тип коса. Няма нищо по-хубаво от чувството на добре измитата, но и същевременно подхранена коса. Косата ми е много и тежка, съответно изисква продукти с по-силно действие (казвала съм го много пъти), но понякога това води и до обратен ефект, и дори след баня изглежда мазна и на клечки. Тук този ефект липсва и  благодарение на мицеларната вода косата е почистена и хидратирана в дълбочина. Шампоанът  е подходящ за всеки тип коса – подхранва, придава блясък, успокоява скалпа и почиства наистина добре. Съответно не ми се налага да мия косата си всеки ден, което както знаете не е добре за нея. Специалното за формулата “Pure Detox” е, че е обогатена с екстракт от пшенични трици, които са с антиоксидантни, омекотяващи и овлажняващи свойства.
  • Почистваща и заздравяваща маска. Изключително доволна съм от маската. Придава  мекота,  прави косата бляскава, лесна за разресване, без да я утежнява. Нанасям я по дължините на косата като внимателно втривам в краищата и я оставям да подейства за няколко минути, след което измивам. Отмива се лесно и бързо, а резултатите са видими и блясъкът е на лице веднага след изсушаване.
  • Ароматен спрей-балсам с пшенични трици. Нанасям го след баня върху суха или влажна коса. Прави косата по-бляскава и разресването ѝ става значително по-лесен и приятен процес. :Д Освен всичко това има и много хубав аромат. Ако чувствам, че не ми е достатъчен добавям по краищата и малко арганово масло.

След това изсушавам косата си с четка-сешоар и ако е необходимо си правя букли с маша. Косата ми изглежда и се чувства чиста от 2 до 4 дни без да е необходимо да я мия или да използвам сух шампоан. Единствено добавям от спреят по  краищата ако са прекалено сухи.

*Продуктите са ми предоставени за тест от марката.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.