Как да изберем диоптрични очила – Mademoiselle Aïa

Как да изберем диоптрични очила

Posted on

Шегувам се с думите, че “човек колкото и добре да живее, в един момент му се налага да сложи очила”. Този момент за мен настъпи преди няколко седмици и съвпадна с 29-ия ми рожден ден. Това разбира се не ме изплаши, а напротив – приех го, като добра възможност да добавя още един отличителен аксоасоар към своя гардероб. Имах ясната идея, че искам очилата ми да бъдат Tom Ford, но се оказа, че не са моите, така се спрях на тези от Dolce & Gabbana. Стилен, изчистен и по мое мнение модел, който ще мога да нося дори след години. За стъклата и всичко останало се доверих на Leonardo Optics, коите ме консултираха в избора на диоптрични очила:

Рамките (Според формата на лицето)

В зависимост от това дали лицето ни е триъгълно, квадратно, сърцевидно, овално или кръгло, можем да изберем рамки, които да ни отиват. За триъгълно лице можете да изберете очила тип „котешки очи“ или от тези с липсваща рамка в долната част на стъклата. За хората с квадратно лице, препоръчителни са по-облите форми или тънките рамки, които да омекотяват острите черти на лицето им. Моделите тип “wayfarer” са създадени за хората със сърцевидна форма на лицето. Овалното лице позволява модели с големи стъкла и масивна рамка, то е и най-подходящо за различните видове очила. Кръглите лица се характеризират с меки черти, широко чело, плътни скули и кръгла брадичка. За тях се препоръчват правоъгълните класически рамки. Аз лично, не се съобразих с това правило, защото имах ясна визия как искам да изглеждат очилата ми. Все пак ако вие не сте сигурни и уверени в това какъв избор да направите, можете да се съобразите с него.

Преглед

Аз се доверих на професионалистите от Leonardo Optics и го направих в един от техните магазини. Правят се няколко различни теста и процедури, за да разберат състоянието на зрението. Ще ви помолят да прочетете определени символи, да реагирате на светлина от табло,  поставено пред вас. След това се тестват различни стъкла и ако е необходим допълнителен преглед или разширяване на зениците, те ще ви кажат.

Стъклата

Стъклата, които аз избрах и които ми препоръчаха от Leonardo Optics са Hoya с покритие BlueControl. Подходящи са за хора, които прекарват голяма част от ежедневието си пред компютър или на телефон, също като мен.  BlueControl спомага за намаляването на тези неприятни последствия, като неутрализира синята светлина, излъчвана от дигиталните устройства.

А за финал трима от вас ще спечелят ваучер на стойност 100 лв., който ще можете да използвате за нови диоптрични очила или стъкла. Всичко, което трябва да направите е да:

  • Харесате страницата на Leonardo Optics и Mademoiselle Aia в Instagram.
  • Да оставите коментар под снимката, като тагнете една или повече ваши приятелки или приятели, които биха се включили в играта.

Играта стартира днес и ще продължи до 1.11.2018 г. Късметлията ще бъде изтеглен в рамките на 24 часа и ще бъде избран на случаен принцип. Играта се разграничава изцяло от Instagram.

*Публикацията е в партньорство с Leonardo Optics.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.