Не на новогодишните резолюции – Mademoiselle Aïa

Не на новогодишните резолюции

Posted on

Тази година няма да си обещавам, че ще ходя всеки ден на фитнес или че ще науча френски език, не че не искам, но се познавам добре и знам, че няма да спазя тези си обещания. Вместо това искам да се придържам към няколко правила, които вярвам ще ме направят по-добра през 2019-та.

In 2019 i wanna fall in love, but mainly with myself.

Може и да прозвучи егоистично, но си обещах, че 2019 ще бъде моята година. До сега винаги съм се фокусирала над това другите да са добре, пред това да поставя мен и моите желания на преден план. Разбира се това не означава, че ще бъда по-малко отдадена на хората, които обичам. Знаете, че по време на инструкцията за сигурност в самолет ви казват първо да сложите вашата маска при декомпресия, а след това и на този до вас. Вярвам, че е така и в живота, за да може да се погрижиш за останалите, трябва първо да се погрижиш за себе си.

Too much internet for today.

Малко ме е срам да си го призная, но има дни от 2018, в които съм изкарвала средно по 4 часа скролвайки в Instagram. Самата аз се отвръщавам от хора зомбирани в телефоните си – виждам майки, които не обръщат внимание на децата си, деца с таблети, двойки, които няма какво да си кажат по време на романтична вечеря, отново вперили поглед в телефоните си …. не искам да бъда една от тях. От днес официално ще прекарвам максимум по 1 час в инстаграм или други социални мрежи.

Don`t call them dreams, call them plans.

Колко често ви се случва да кажете, че си мечтаете един ден да напуснете работа и да започнете да правите нещо свое, да се научите да карате сърф, да вземете книжка, да научите френски и го отлагате с години? За себе си се научих, че трябва да визуализирам нещата (правя го чрез презентации – PowerPoint, baby), за да се впусна в действие, иначе всичко остава за едно неопределено време в бъдещето …

I have an infinite number of reasons to be happy.

Колко често си казваш браво за нещата, които си постигнала? Аз лично бях забравила какво е това и започнах да приемам успехите си за даденост. Не винаги ми е било лесно и дори сега не ми е лесно, но последните месеци си налагам да забавя темпото и да похваля, и оценя сама своите усилия.

Congrats on your failure.

Един от любимите ми филми е “A good year” и там се казва нещо много хубаво: “You’ll come to see that a man learns nothing from winning. The act of losing, however, can elicit great wisdom. Not least of which is, uh… how much more enjoyable it is to win. It’s inevitable to lose now and again. The trick is not to make a habit of it. ” … и силно вярвам, че е така.

Do what you like. Like what you do.

Животът е прекалено кратък, за да правим компромис с каквото и да е било и ако не ни харесва нещо – връзка, работа, дом, мястото, на което се намираме в момента, то само и единствено от нас зависи да го променим. Знаете, че преди повече от 2 години напуснах работата си от 9 до 6, за да се занимавам с нещо, в което вярвам. Не мога да кажа, че ми беше лесно, или че сега ми е лесно, но не съжалявам, защото днес нямаше да съм тук. Не стойте на едно място, работете, дерзайте, мечтайте и се развивайте.

You are going to be fine.

Не винаги ще бъдеш добре, не винаги ще се развиваш така, както ти се иска и не винаги животът ще бъде справедлив, но това не означава, че трябва да губиш надежда, напротив – поеми въздух, успокой се, забави темпото и се усмихни, защото си почти там. ?

It`s totally a sign.

Следвай знаците, те няма да те подведат. С времето се научих, че нещата не са толкова сложни, колкото явно на мен ми се иска да бъдат. Научих се да поемам рискове, да слушам внимателно другите и да не се противопоставям на това, което ми се случва на момента. Знам, че често не разбираме защо не сме получили дадена работа или не сме с момчето, в което сме влюбени, но също така знам, че всяко нещо се случва с причина и трябва с отворено сърце да следваме знаците

 • Share

6 Comments

 1. Маги says:

  За пръв рът чета Ваша статия. Да призная има доста вярни неща. Обещанията са само обещания. Истината е да се действа и прогресира, бавно и желано.

 2. Magdalena says:

  Беше ми изключително приятно да прочета написаното Алиска ??

  1. asimeonova says:

   Благодаря ти, Маги. <3

 3. Стеляна says:

  Страхотна статия! Знаех, че пишеш, но не бях попадала на нещо твое до сега. Надмина очакванията ми. Много е истинска и вдъхновяваща.

  1. asimeonova says:

   Много мило и се радвам, че съм те изненадала. Желая ти много щастлива и успешна нова година. Поздрави, Ая

 4. Габи Симеонова says:

  Алис, любимият ми пост! Искам ощееее 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.