Тенденциите в Instagram – Mademoiselle Aïa

Тенденциите в Instagram

Posted on

Instagram е платформа, която се променя непрекъснато, това означава, че ако и ние искаме да сме на гребена на вълната ѝ, трябва да се променяме заедно с нея. Днес споделям 4 от нещата, които ми правят впечатление напоследък и вярвам, че могат да ни помогнат да бъдем по-успешни, каквото и да значи това! 😉

С филтър, но не точно!

Ако преди малцина правеха хубави снимки в Instagram и само някои от богоизбраните знаеха готините програми за обработване на снимки, то нещата вече се промениха. Много от големите блогъри/инфлуенсъри ни заляха с presets, tips and tricks, за това как да обработваме снимките си и т.н. В един момент всички профили започнаха да изглеждат еднакво и ако това се случили, значи си хванал вълната прекалено късно, и никога няма да бъдеш толкова big, колкото ти се иска, защото вече копираш някой, който го е постигнал. Забелязвам тенденция за “no-filter filter”, нещо, като “no-makeup makeup”. Незабележим филтър и много игра с функциите на различните приложения – контраст, саторация и любимото за мен grain.

Посланието е също толкова важно, колкото и снимката!

Вече не е достатъчно да споделиш красива снимка, защото без историята (caption) под нея, тя не струва нищо. Може да е с две думи, но ако са правилните две и уловиш емоцията на снимката, чрез текст, то ти си успяла да спечелиш double tap-ването на твоя страна.

Не на перфектините снимки!

Мисля, че всички се изморихме от еднакви и заучени пози, кроасани, макарони, цветя, дълбокомислени фрази и т.н. Разбира се Instagram е свободна платформа и всеки може да я използва така, както иска, но вярвам, че нещата се променят и все повече ще следим малки и некомерсиални профили, които използват Instagram за споделяне на перфектните-неперфектни моменти от живота.

Stories, stories и пак stories!

Тук ще ви изненадам приятно и знам, че ще ви зарадвам, защото едва ли има някой от нас, който да не харесва да пуска и гледа stories … което само по себе си, трябва да ни подксказва колко успешни са те. Всъщност Instagram е доста интуитивна платоформа и ако следвате усещането си за нещата, едва ли ще сбъркате. С две думи – сторитата са новите снимки! Използвайте ги активно, но и разумно! 😉

  • Share

1 Comments

  1. K. N. says:

    На кого е feed-ът под първия съвет “no filter filter”?

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.