5 неща, които ме карат да се усмихвам – Mademoiselle Aïa

5 неща, които ме карат да се усмихвам

Posted on

Споделям няколко “малки” наслади, които правят дните ми по-щастливи и хармонични. Ще се радвам и вие да споделите, кои са тези ваши момичешки ритуали, които ви карат да се усмихвате?

Нещо сладко

Винаги трябва да има нещо сладко у дома, мога да не го ям, но трябва да знам, че го има. Следобед с чаша кафе или чай си взимам няколко от бонбоните Lindor на Lindt, които обожавам. Вървят много добре с хубава музика, списание или книга. Единственото, което не ми харесва е, че никога не мога да се спра само с един и винаги си казвам “само още един”.

Кафето

Знаете, че за мен пиенето на кафе е като ритуал. Не мога да си представя да го пия в пластмасова чаша или пък в каквато и да е било лоша чаша. Чашата трябва да е красива и да ми носи настроение, също, както и самото кафе. Пия го с овесено мляко под формата на капучино или лате, а понякога само с капка мляко или сметана. Вие как го предпочитате?

Време за мен 

Харесва ми да прекарвам време с мен самата и не се страхувам да остана сама. Това е времето, когато мога да отделя внимание на мислите си, да ги запиша, да си почина или да направя нещо, което все отлагам. Обичам да си пусна си любим филм, да се лакирам или да изляза на разходка – като цяло всичко, което ми хрумне и ми се прииска, защото зависи само от мен.

Вана

Не знам дали и вие сте от тези хора, но за мен ваната е свещено място – паля си свещ, пускам си музика, сипвам си соли с аромат на лавандула и мога да прекарам така сама с часове. Разбира се, това е невъзможно, защото Клои е винаги до мен и в един момент решава, че иска да се присъедини и партито приключва.

Цветя и свещи 

Не мога да си представя дом без цветя и ароматни свещи. Създават ми усещане за уют и хармония. Ако питате кои са любимите ми, то това са лалетата и божурите! А вашите? 

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.