Магията наречена Biologique Recherche – Mademoiselle Aïa

Магията наречена Biologique Recherche

Posted on

Изминаха повече от 28 дни откакто започнах да използвам продуктите на Biologique Recherche Paris. Толкова са дните, които професионалистите на марката съветват да използваме един продукт, за да можем да видим резултат. Споделих ви, че първата ми среща с марката, бе през 2017 година, но тогава не подходих с нужната отдаденост, за да оценя качествата им. Началото на есента стартирах терапия със специалистите на BR, защото кожата ми бе дехидратирана, а на места изгубила плътност и еластичност. След направен тест и консултация започнах и грижата с предписаните ми от BR продукти в домашни условия.

Грижата при мен се състои от:

Почистващо мляко Lait U. Добре почистеното лице е и тайната на красивата кожа. Първо почиствам с мицеларна вода, а след това и с тоалетното мляко. Lait U е толкова нежно и подхранващо, че при всяко измиване, кожата ми е като след крем и няма онова неприятно усещане за “скърцане” и дехидратиране, както при много други измиващи продукти.

Емблематичният ексфолиращ лосион P50. Едва ли има някой, който да не е чувал за прословутия ексфолиращ лосион P50 на марката и ако трябва да избера само един продукт от BR, то това със сигурност ще е той. Важното тук, e че се нанася чрез тампониране с нежни потупващи движения, а не с агресивно търкане.

Серумът Colostrum е като лекарство за моята кожа. В първите дни кожата ми, бе толкова суха, че го изпиваше моментално и ефекта, бе мигновен. Сега съм на втора опаковка и кожата ми е хидратирана, стегната и тонизирана. Серумите могат да се използват индивидуално или да се съчетаят с други при препоръка от специалистите на бранда.

Нанасям Крем Metamorphique сутрин и вечер върху кожата на лицето, шията и деколтето. Достатъчно е да използвам количество колкото лешник, за да хидратира, тонизира и както обичам да се шегувам с приятелки “да върне кожата на лицето ми обратно в играта”!

Créme Masque Vernix. За тази маска разбрах от Денинa Мартин, която ми обеща, че ще направи кожата ми по-хубава и от на бебе! :Д Както може да предположите от името – формулата е вдъхновена верникса (естествения защитен слой на кожата при новородените) и в голяма степен възпроизвежда оригиналния му състав, благодарение на микс от липиди, протеини и пептиди и антиоксиданти. Нанасям я два пъти в седмицата преди сън или винаги, когато усетя, че кожата ми се нъждае от extra boost!

Продуктите на марката не се продават свободно, защото е важно да бъдат персонално подбрани спрямо нуждите на кожата. Тоест ако нещо работи за мен, не означава, че ще има ефект и върху вас, за това е добре да се доверите на професионалистите на BR, които въз основа на моментното състояние на кожата ви, ще подберат правилните продукти за вас. Тук ще намерите и пълен списък със салоните в страната.

Козметиката на BR е формулирана с много висока доза активни съставки, които се грижат за епидерсмиса на кожата ни, който служи като бариера и позволява на останалите процеси да протичат необезпокоявано. Съветвам ви да дадете време на продуктите да подействат и бъдете последователни в стъпките, които ще ви предпишат, за да видите ефект. За мен беше много важно да разбера, че BR не тестват върху животни и подготвих списък с грижа за лице за тези от вас, които държат козметиката им да е 100 %Vegan: от почистващите продукти – Еau Micellaire Biosensible и Lait U; лосионите – P50 PIGM 400, P50, P50W, P50V, P50T и MC 110 N°1; маските – Biomagic, Visolastine Plus, Vivant и Masuque bain do plantes; серуми – Tissulaires, Amniotique, Complex Iribiol, Dermopore, VG Tensil, Elastine, A-Glyca, Oligo Proteins Marines, Matriciel Visage, Coctail d`Actifs Regenerants, Erythros, PIGM400 и 3R; кремове за лице – Boifixine; Creme Contour Yeux et Livres Biofixine; Dermo RL, PIGM400; Emulsion Gel Biosensible S.R и Protection U.V SPF 25/ SPF 50.

Това е от мен за сега и съм щастлива съм, че се присъединих към семейството на BR. Разбрах, че не е необходимо да си зарит с продукти, които не ти вършат работа, а няколко, но правилните. Обожавам този персонален подход, който получавам не само при професионалистите на BR, но и удома, където всеки продукт има своето предназначение и с насянето му виждам и чувствам неговото действие. Състоянието на кожата ми е видимо подобрено и нямам търпение да посетя професионалистите на BR за терапия и нова доза персонализирана грижа, защото моите продуктите вече са на привършване.

  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.