Travel Essentials – Mademoiselle Aïa

Travel Essentials

Posted on

Ето и моите топ 10, когато става дума за travel essentials! Ако съм пропуснала нещо можете да го добавите! 😉

1. Винаги си нося нещо топло, независимо дали е зима или лято. Като бивша стюардеса мога да ви кажа, че екипажите поддържат по-ниски температури, за да няма прибаднали. :Д Така че си вземете топъл шал или помолете за одеало.
2. Маска за очи! Аз съм от този тип пътници, които цяла нощ са оправяли багаж и искат само да се доберат до самолета, за да се наспят. Маската за очи в такива случаи е must.
3. Слушалки! Деца, несъобразителни дами и хъркащи чичковци. Ако искате да избегнете всичко това е добре да си подготви playlist с любими песни. Аз използвам Spotify. Само да не забравите да го настроите за offline режим.
4. Книга! Ако имате страх от летене или също, като мен не можете да седите прекалено дълго време на едно място си вземете нещо за четене. Така времето ще мине по-бързо и ще ви държи приятно разсеяни.
5. Вода, вода, вода и пак вода! На борда кожата се изсушава много бързо, за това е добре да се хидратирате! Само не прекалявайте, защото след това рискувате да прекарате не малко време в тоалетната на самолета.
6. Като говорим за кожа винаги нося със себе си кърпички за почистване на лица, хидратиращ крем и гланц за устни. Така си гарантирам, че няма да сляза като изсушена стафида.
7. Гримове! Да аз съм една от тези, които се гримират по-време на полет. Разбира се не го правя пред всички или поне се опитвам! Но винаги се гримирам малко преди кацане.
8. Кафе и нещо за хапване. Най-чистосърдечно ви препоръчвам да не пиете топлите напитки на борда. Не е ясно колко добре са измити каните, от които ви ги сервират и дали водата, която седи в резервоарите няма някой вирус от екозитична дестинация. За това си вземете кафе от летището и нещо за хапване, за да избегнете храните с многото Ееееее-та.
9. Дензифекциращ гел за ръце! Не искам да си мисля точно колко мръсно е и какви зарази има, за това винаги нося с мен гел за почистване.
10. Преносимо зарадяно за телефон. Ако също, като мен обичате да си цъкате игрички или редактирате снимки по време на полет ви препоръчвам да си вземете преносимо зарядно. Така ще избегнете разочарованието да останете без телефон, когато най-много ви трябва.

Можете да вземете още: възлглавничка, тапи за уши, топли чорапи, винаги носете удобни дрехи за полет, избягвайте високите обувки (прекалено old school са) … едни маратонки ще ви свършат работа.

 

 

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.