Young Power – Mademoiselle Aïa

Young Power

Posted on

“След 20 години ще съжалявате повече за това, което не сте направили, отколкото за това, което сте направили. Затова, вдигнете платната и отплавайте от тихото пристанище. Уловете попътния вятър. Мечтайте. Правете открития!”

Марк Твен

Тази публикация е за  тези, които също, като мен не обичат да се чувстват в окови и искат да усещат свободата си.

Напоследък се замислих как младите хора не искаме да принадлежим на едно място и не искаме да се обвързваме с каквото и да било – искаме всичко да се случва тук и сега. 

Не искаме да чакаме на опашки и дори нямаме търпението да изчакаме някой да ни отговори в WhatsApp. Поправете ме ако греша?

Този блог освен за хубавите неща от живота ми се иска да бъде и за малко по-сериозните. За тези, които все отлагаме и мислим, че сме прекалено млади и имаме време за тях … застраховка живот, пенсионно осигуряване и всички останали неща, които си мислим, че са за родителите ни.

Но истината е, че никога не е прекалено рано да започнем да се отнасяме с отговорно към себе си и останалите и най-важното да следваме мечтите си.

Миналият уикенд реших да се отдам на желанието си за тук и сега и се записах на курс по ветроходство. Не мога да опиша преживяването с думи, защото е невероятно! Чувството на вятър в косите ми, капките вода и любимото ми “поворот” – моментът, в който платното се обръща, навеждаме главите и поемаме нова посока. Нещо, като в живота. 😉

Едва ли ако не бях изгубила дебитната си карта и не се бях почувствала, като с вързани ръце щях да имам възможността да се запиша на този курс. До този момент дори не бях предполагала каква голяма и важна част от ежедневието е. Няма да споменавам през какво преминах, за да се сдобия с нова карта и да сменя банката си, която не отговаряше на изискванията ми за динамика, сигурност и потребност. Мои приятели, които са живяли в чужбина ме посъветваха да разгледам младежките пакети, които в момента са на пазара. Като една любознателна млада дама направих проучване и се спрях на пакетите, които предлага банка ДСК. Това, което най-много ми хареса бе, че освен с желаната от мен дебитна карта се сдобих и с карта ISIC, с която получавам отстъпки от самолетни билети, хотели, музеи, заведения и още туристически обекти. Друг плюс за мен бе, че мога да пазарувам онлайн без да се притеснявам, че данните ми могат да попаднат в чужди ръце. Това е само малка част от преимуществата на това да спадаш в графа младежи. :Д

А на мен този уикенд ми предстои още един урок по ветроходство. Може би ще се видим там! 😉

  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.