Online Shopping Tricks & Tips – Mademoiselle Aïa

Online Shopping Tricks & Tips

Posted on

 

Днес споделям опит с online пазаруването  и малко Tips & Tricks (базирани изцяло на дългогодишен и личен опит в сферата;)):

1. Пазарувам само от проверени и достоверни сайтове. Когато говорим за онлайн пазаруване, аз съм много old school и винаги подхождам с повишено внимание. Чета форуми, допитвам се до приятели, въобще правя си домашното предварително, за да няма неприятни изненади.
2. Винаги проверявам в няколко магазина, за да съм сигурна, че ще намеря най-добрата цена и качество.
3. Внимавам на какви сайтове давам личните си данни. Преди повече от месец се сдобих с виртуална карта от банка ДСК, с която може да пазаруваш бързо и лесно, като средствата остават максимално защитени през цялото време. Ако ви е интересно можете да научите повече тук.
4. Утрото е по-мъдро от вечерта. Преди да си купя нещо, го слагам в кошницата и го оставям там поне за една вечер, ако на сутринта все още го искам, минавам към стъпка „поръчай“. Така се предпазвам от нежелани и импулсивни поръчки.
5. Два пъти мери, веднъж режи! Преди да пазарувам от даден сайт – проверявам добре номерацията, отново питам приятели дали са поръчвали и дали номерацията отговаря и не на последно място се съобразявам с това към кой пазар са таргетирани продуктите.

note: ако поръчвате от Китай, е добре да вземете няколко номера нагоре, защото тяхното S отговаря на наше S за 10 годишно момиченце.

6. Използвам промо кодове и отстъпки. Почти винаги се възползвам от промо кодовете, които споделят любимите ми блогърки. Така мога да си купя нещо, което е в сезон с 15 % отстъпка, което си е супер сделка. В други случаи следя за намаления или пък използвам отново картата си DSK ISIC.
7. Доставката! В някои случаи доставката е безплатна, но в други – освен доставка трябва да плащате и мито. Разправията е голяма, така че внимавайте, когато си поръчвате неща от държави извън Европейския съюз.

 

 

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.