Timeless pieces – Mademoiselle Aïa

Timeless pieces

Posted on

Преди време ви бях споделила, че имам идея да направя рубрика – Как да изглеждаме добре, без да е необходимо да си купуваме скъпи неща? Много често хората остават с погрешното впечатление, че е необходимо да имаш пари, за да бъдеш добре облечен. Аз обаче не съм на това мнение. От 2008 година насам (от финансовата криза) скъпите брандове драстично свалиха нивото на материалите, които използват. Все по-трудно е да открия причина да инвестирам много пари в скъпи дрехи. Аксесоарите са друга тема. Стига да знаете кои материи, кройки и брандове работят добре за вас, можете да изглеждате стилно и модерно и с малко пари. Тук е моментът да споделя, че напоследък все повече се замислям за sustainable fashion и в това отношение fast fashion брандовете не са най-добрия пример. Но ще се постарая в следващи публикации да поговорим и за това. 🙂 А сега ето и малко guidelines от мен, когато говорим за timeless pieces:

Магазините от които пазарувам дрехи …

Има два магазина за мен и това са H&M и Zara. H&M работи в насока sustainable fashion и това най-вероятно ще ме задържи, като техен клиент и във времето. Защото, като отговорен млад човек и човек, който най-вероятно ще има деца и семейство, не искам да възпитавам у тях толерирането на ниско платен труд и замърсяването на околната среда.

Timeless pieces

Никога не съм си падала по трендове. Винаги съм се съобразявала с това, което ми харесва и това, което знам, че ще ми стои добре. Освен това винаги се водя от един принцип и той е –  ако погледна назад във времето ще се срамувам ли от това как съм била облечена. Всички знаем за модели, които са модерни и до днес.

Кои са те?

Хубавите и изчистени джинси, белите тениски, шлифер, кашмирен пуловер, малка черна рокля, бяла риза, моряшка блуза, копринен шал, кожено яке, елегантен панталон до глезена, класическите слънчеви очила, стилна чанта, converse – ките, балеринките …

Когато говорим за чанти …

Не винаги можем да си позволим скъпа чанта, но винаги можем да изберем хубав и качествен модел. Чантите Longchamp са чудесен пример за качество, стил и добра цена. Разбира се може да се спрем и на хубав модел от Zara или Parfois.

Не на репликите! 

Никога не съм го разбирала това с репликите. Няма човек, който да разбира от мода и да ти повярва, че ти е изпаднала от някъде или някой ти я е подарил и т.н. В такъв случай по-добре с чанта от Zara, отколкото с менте. At the end of the day лъжеш само себе си.

Слънчевите очила

Има едни слънчеви очила, които никога няма да излязат от мода и това за мен са Ray-Ban или Persol. Който и техен класически модел да изберете няма да сбъркате.

Часовниците

Когато говорим за мъжете, по-добре да не носят часовник, ако той няма да е хубав и скъп или vintage класика. При жените е друга история. Ние ги използваме, като аксесоари и един Cluse винаги ще ни влезе в употреба.

Обувките

Всяка уважаваща себе си жена трябва да има едни класически, високи черни обувки за официални поводи. Едни пантофки или мокасини за ежедневието; сандали за през лятото и кецове или маратонки. Съветвам ви да се спрете на модел и марка с история.

Парфюм 

Coco Chanel е казала – „A women who doesn’t wear perfume has no future“. Намерете своя аромат и го превърнете в своя отличителна черта.

Ако ви е трудно …

Изберете си един персонаж от миналото или настоящето и следвайте неговия стил. Аз съм микс между Грейс КелиОдри Хепбърн и Бриджит Бардо.

*Апелирам към разумно пазаруване и инвестирайте в моменти и пътувания, а не в дрехи.

Ако ви е харесала публикацията, не пропускайте да се subscribe-нете за моя бюлетин и да споделите с приятел за Mademoiselle Aia. Така ще ме подкрепите и насърчите в това, което правя. <3

С обич,

Алиска

4 Comments

 1. Теодора says:

  Полезна статия! П.С Обувките са страхотни, на коя марка са ? <3

 2. Tinka Lambova says:

  Разкона статия :-))
  Поучителна, красива и полезна!

 3. Maggie says:

  Много истини написани увлекателно ❤️??

  1. asimeonova says:

   Благодаря ❤️❤️❤️ много ми е хубаво да видя, че и стари публикации се четат.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.