Amber like dreams… – Mademoiselle Aïa

Amber like dreams…

Posted on

Не мога да си представя нещо по-хубаво от това да си остана вкъщи на топло с Клои (повечето от вас знаят, че реших да сбъдна една моя детска мечта и да си взема кученце). През последните месеци бях в непрекъснато движение и стрес – напускане на работа, пренасяне в нов дом, а след това и търсене на мебели.

thumbnail_image-09-01-17-15-37-1

Има неща, с които не можем да правим компромис и едно от тях е нашият сън. За добър сън са ни необходими няколко неща хубаво леглокачествен матрак и спално бельо от естествени материи. С първите две се справих сравнително бързо, но като новодомец и новобранец в тази сфера не ми беше лесно да избера матрак. Много от вас ме посъветваха от къде да избера мебели за дома и наистина Amber Mattress се оказа най-добрия избор за матрак на българския пазар. С красив и изчистен дизайн, точно какъвто аз харесвам.

thumbnail_image-09-01-17-15-37

Не мога да кажа, че съм експерт в избирането на матраци (макар че изпробвах завиден брой преди да се спра точно на този), но мога да споделя опит:

 • Много важно за правилния избор е да пробвате. Не се притеснявайте да легнете върху всеки матрак, който ви хареса. Матраците са като дрехата – няма как да разберете как ще ви стои, ако не я сложите на тялото си.
 • Интересното е, че повечето хора са склонни да платят доста пари когато си купуват спалня, но като стигнат до матрака без да се замислят хващат най-евтиния модел. А всъщност матрака е най-важната част от леглото.
 • Качествените матраци могат в пъти да облекчат живота ни и да направят съня ни по-добър. Ако спим на неудобен матрак, това се отразява на физическото ни състояние и дори да не го забележим веднага, след време ще го почувстваме. Недостатъчния или некачествен сън се отразява първо на нервната ни система, на работоспособността ни, на отношенията ни с другите.
 • Изберете подходящ по размер матрак, които да подхожда на вашите размери, на партньора ви, но също и на стаята, в която спите. Повечето хора си мислят, че по-голям матрак винаги е по-добре, но не забравяйте, че големите матраци може да ви отчуждят с половинката ;).
 • Твърд или мек матрак – това е въпросът, а отговорът е индивидуален за всеки.
 • Изберете матрак от естествени продукти, за да избегнете здравословни проблеми.
 • Винаги изисквайте гаранция за матрака, който си купувате.
 • И не на последно място най- добрият матрак е матрак е този, който е удобен на вас.

 

До сега не бях писала по подобна тема, но ми се стори полезно да споделя. Ако и вие имате някакви съвети или препоръки, ще се радвам да ми кажете!

 

4 Comments

 1. Katya Minova says:

  Много ми хареса публикацията и в частност спално бельо – ще се радвам да разбера каква марка е 🙂

  1. Alice Simeonova says:

   Спалното бельо е от Икеа :)))

 2. Alex says:

  Хей Алис 🙂 И на мен ми предстои обзавеждане на нов дом и много ми харесва дървената ти спалня. Би ли споделила откъде е ? 🙂

  1. Alice Simeonova says:

   Здравей Алекс, спалнята е от Икеа 🙂 много минималистична, удобна и практична.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.